Εργαλεία ελέγχου γνησιότητας χρυσής λίρας

xryses_lires_ergalia elenxou

Εργαλεία ελέγχου γνησιότητας χρυσής λίρας.
Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε μερικά απο τα βασικά εργαλεία ελέγχου γνησιότητας χρυσής λίρας

Μαγνήτης 
Ο χρυσός δέν έλκεται από τους μαγνήτες,οπότε εάν βάλουμε τον μαγνήτη στην χρυσή  λίρα και την τραβήξει πάει να πεί ότι δεν είναι κανονική λίρα.

Τέστερ χρυσής λίρας
Βασικό εργαλείο ελέγχου της χρυσής λίρας.Είναι ένα μεταλλικό εργαλείο ακριβείας που μετράει το πάχος και την διάμετρο της λίρας.Εάν δεν περνάει μέσα απο την αντίστοιχη σχισμή πάει να  πεί ότι δεν είναι εντάξει και χρειάζεται περαιτέρω έλεγχος.

Ζυγαριά ακριβείας
Υπάρχουν πολλοί τύποι από ζυγαριές ακριβείας.Προτιμούμε αυτούς που έχουν δύο τουλάχιστον δεκαδικά ψηφία.Ζυγίζουμε και άν διαπιστώσουμε μεγαλύτερο η μικρότερο βάρος από τα 8 γραμμάρια αρχίζουμε και ανησυχούμε.

Μεγενθυτικοί φακοί
Υπάρχει μεγάλη ποικιλία φακών.Με τους φακούς αυτούς παρατηρούμε τις επιφάνειες,τα ανάγλυφα,την περίμετρο,τις χρονολογίες,το χρώμα κλπ.Υπάρχουν φακοί που παρατηρούμε από απόσταση,φακοί που μεγενθύνουν από κοντά ,φακοί που τοποθετούνται στα μάτια κλπ.

Μαρμάρινη επιφάνεια
Ο ήχος που βγαίνει απο την πρόσκρουσην της χρυσής λίρας σε μαρμάρινη επιφάνεια είναι πολύ χαρακτηριστικός και με την πείρα αναγνωρίζεται αμέσως.Στην γνήσια λίρα ο ήχος είναι λεπτός και συνεχής ενώ στην πλαστή είναι άχρωμος και βαρύς όπως π.χ στο κέρμα του ευρώ.Υπάρχουν βέβαια και πολλών ειδών κράματα στις πλαστές λίρες οπότε και οι ήχοι είναι διαφορετικοί οπότε εκεί χρειάζεται εμπειρία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις χρυσές λίρες,μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου.